Ένα τσίρκο εντυπώσεων

typewriter_girl

Αυτό πρέπει να είναι το τριακοστό πέμπτο blog που εγκαινιάζω ή κάτι τέτοιο. Λατρεύω τα blog. Από την αρχή που ανακάλυψα τις πλατφόρμες αυτών των προσωπικών ημερολογίων, μου άρεσε η αίσθηση της καταγραφής, η διαδικασία της συγγραφής και η δυνατότητα μοιράσματος – και όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά. Εκείνη την εποχή, γύρω στο 2002-2003, που είχαν ήδη πεθάνει για μένα τα chatrooms, το blogging  άνοιγε μπροστά μου ένα νέο πεδίο επικοινωνίας, δημιουργίας και κυρίως ανακάλυψης. Διάβαζα, και διαβάζω, αφειδώς τους bloggers που προτιμώ, δημιούργησα πολλά ιστολόγια, γιατί είχα τη μανία να είναι μονοθεματικά, απαντούσα σε σχόλια και σχολίαζα επίσης σε καθημερινή βάση.

Κάποια στιγμή που όλα αυτά με κούρασαν, παράτησα μερικά blog (όπως το banshee-ride), άλλα τα διέγραψα τελείως (που αργότερα φυσικά το μετάνιωσα, ιδιαίτερα για το αγαπημένο μου Illusions and Fragments, τι βλακεία πραγματικά να τα διαγράψω!) και για κάνα-δύο χρόνια απολάμβανα τον ρόλο της αναγνώστριας. Μετά, επέστρεψα, έφτιαξα άλλα blog, ένα για την ποίηση της Sexton, άλλο με βιβλιοκριτικές, άλλο για ταξίδια, άλλο με προσωπικές σκέψεις και σχολιασμό και πάει λέγοντας.

Κομμάτια και κομματάκια, εντυπώσεις μικρές και μεγάλες, καθημερινά πράγματα, γκρίνιες, αγάπες, προϊόντα, ταξίδια, φαγητά, ομορφιά, ξένες γλώσσες, συνήθειες, ποίηση, θέατρο, δοκιμές, χειροτεχνίες, φωτογραφία, πολιτική, συμβολισμός, βιβλία, οι γείτονες και οι γειτονιές… Μπορεί όλα αυτά να ενδιαφέρουν έναν και μόνο άνθρωπο; Φυσικά!

Ιδού: εντυπώσεις, impresiones en español, καθώς η γράφουσα — sí, sí, la impresionista soy yo — είναι και ισπανόφωνη με λατρεία για αυτή τη γλώσσα, για ό,τι μου γουστάρει και ό,τι δεν μου γουστάρει, όπως τα βλέπω και όπως τα καταλαβαίνω εγώ – γιατί πώς αλλιώς άραγε;

Το πρώτο πολυθεματικό μου blog είναι γεγονός μετά από τόσα χρόνια και νιώθω λίγο αμήχανα απέναντι στον εαυτό μου – καθώς αναγνώστες δεν έχω ακόμα – γιατί δεν ξέρω από πού να ξεκινήσω ή μάλλον, δεν ξέρω τι να βάλω και τι να αφήσω μέσα… Θα ψάξω κομμάτια από άλλα blog μου, σίγουρα, θα κάνω ένα παζλ, με όσα θέλω να πω κάθε φορά, εδώ θα είναι ένα τσίρκο εντυπώσεων για κρέμες νυκτός και συνταγές μαγειρικής, για βιβλία, για την κυβέρνηση και τη μόδα — τουλάχιστον. Αυτό θέλω. ¡Qué bien!

Besitos —

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s