Θεοφάνεια 2016

θεοφανεια 2016

Πιστεύω, είμαι σίγουρη, απολύτως σίγουρη ότι έστω ένας πιστός χριστιανός που παρευρέθηκε σήμερα σε κάποια τελετή αγιασμού των υδάτων προσευχήθηκε για όλους τους πνιγμένους του Αιγαίου.

το καλοκαίρι θα κολυμπάμε σε μια θάλασσα που κατάπιε τόσες ψυχές

Αυτή η μία, σιωπηλή προσευχή μπορεί να μη μου δίνει ελπίδα, καθώς δεν πιστεύω στον Χριστό και τους αγίους, αλλά μου δίνει παρηγοριά για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, απόψε. Σα να πιστεύω στον άνθρωπο.

το καλοκαίρι θα κολυμπάμε σε μια θάλασσα που κατάπιε τόσες ψυχές ενώ οι ιεράρχες με τα πλουμιστά τους άμφια ανησυχούν κυρίως για το αν θα συζούν νόμιμα οι ομοφυλόφιλοι

Αυτή η μία, σιωπηλή και ανώνυμη προσευχή για όσους βρήκαν φριχτό, αγωνιώδη θάνατο στα παγωμένα, νυχτερινά νερά ακριβώς τη στιγμή που τα θύματα πίστευαν ότι ταξίδευαν προς την ελπίδα, είναι η πεμπτουσία της ανθρωπιάς που ξεπερνά κάθε κορωνάτο ιεράρχη.

Άλλωστε, δεν περίμενα ποτέ κάτι καλύτερο από την Εκκλησία. Αντιθέτως, πιστεύω ότι με τη θρησκευτικότητα και την πίστη συμβαίνει ό,τι και με όλες τις υποθέσεις που ενώ είναι στην ουσία ιδιωτικές, όταν εκτίθονται στον δημόσιο βίο, ξεμπροστιάζονται.

Βοηθήστε τους ανθρώπους γύρω σας, βοηθήστε.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s